Handgemaakte tas met dierenprint

tas dierenprint

Een tas met dierenprint is de laatste jaren erg populair. Een tas met een dierenprint bestaat uit verschillende stukken leder. Daarnaast worden de tassen van een aantal merken zelfs handgemaakt. Een handgemaakte tas is beter voor het milieu. Zeker als de tas gemaakt is binnen Europa. In Europa zijn er namelijk strengere eisen die betrekking hebben op de veiligheid en gezondheid van werknemers.

tas dierenprint

Herkomst van de tas met dierenprint

Als je kiest voor een tas met dierenprint, is het wel belangrijk dat je je bewust bent van de herkomst van de tas. Er zit een aanzienlijk verschil in de verschillende herkomsten van het leder. Let er dus goed op of jouw product gemaakt is van milieu en diervriendelijk leer. Een voorbeeld van milieuvriendelijk leer, is rest leer. Restleer is eigenlijk overgebleven leer, een restproduct. Als dit leer dus niet voor deze tassen gebruikt wordt, wordt het weggegooid. Echter is het wel belangrijk om voor een fairtrade-merk te gaan. Zo weet je zeker dat jouw leer van goede komaf is.

tas dierenprint

Welke tas past bij mij?

Er zijn verschillende soorten tassen met dierenprint verkrijgbaar. Zo zijn er schoudertassen, fanny packs, handtassen en crossbody tassen. Een crossbody tas is speciaal gemaakt om kruislings over je borst te dragen. Door het gebruik van deze tas zul je dus altijd je handen vrij hebben. Een crossbody tas wordt vooral gedragen als fashion item, tijdens het uitgaan en op festivals.