Meer Over Levi Strauss & Co.

Al 30 jaar lang heeft de Levi Strauss & Co. Archives de erfenis behouden van een merk dat een revolutie teweeggebracht heeft in kleding en cultuur dat de hele wereld heeft beïnvloed.

Natuurlijk, dat behoud is niet gemakkelijk gekomen. Het verlies van records en artefacten in de aardbeving in San Francisco van 1906 liet een gebrek aan vroege bedrijfsdocumentatie na. ‘’Levi Strauss & Co. heeft een rijke geschiedenis, maar voordat de archieven werden gemaakt, hadden we alleen maar de authenticiteit van ons merk en erfgoed moeten valideren,” zei voormalig Levi Strauss & Co. CEO Bob Haas, die de archieven oprichtte in 1989.

Toen Haas de archieven stichtte, bracht hij ook de eerste historicus van het bedrijf, Lynn Downey, aan.

In de eerste jaren van het archief zocht Lynn naar kleding en platen over de hele wereld en werfde een nu benijdenswaardige collectie. 

“Dertig jaar geleden maakten Bob Haas en het management van Levi Strauss & Co. geschiedenis,” zei Lynn. “Ze creëerden de archieven, een plek waar de originele Blue Jean kon worden ondergebracht, bestudeerd, gefotografeerd en gedeeld met de wereld, samen met zijn fantastische collega-kleding: Lady levi’s (de eerste jeans voor vrouwen), denim en leren jassen, gestreepte Bell Bottoms, kinder overalls en Dude Ranch Duds. “

In de loop der jaren hebben nieuwe donaties en overnames-zoals Albert einstein’s Levi Strauss leren jas en een jaren 1880 Ledger of Gold certificaten-de historische collectie van ls & co. uitgebreid. Nadat ik aan boord kwam, brachten we de archieven in het digitale tijdperk met de introductie van de Virtual Vault in 2015 – LS & co. ‘s online archieven die nu meer dan 135.000 digitale assets bezit, zoals een 1951 foto van Bing Crosby in een Levi’s® denim Tuxedo jas en een 1899 Sales f Lier met onze met koper geklinken kleding.

Als een symbolische vermenging van oud en nieuw-en net op tijd voor onze 30-jarig jubileum dit jaar-gingen onze archieven door een recente renovatie, met een nieuwe blauwe look geïnspireerd door onze beroemde blauwe vuurvaste kluis (bron: www.suitableshop.nl).