22 oktober 2021

Waarom comfort schoenen zo belangrijk zijn

1 min read
comfort schoenen

Wist je dat een slecht paar schoenen direct invloed kan hebben op je lichaam? Veel mensen realiseren nog altijd niet hoe belangrijk het is dat je schoenen draagt die goed zijn voor je houding en je lijf. Comfort schoenen kunnen ervoor zorgen dat je veel minder klachten ervaart en zijn dus niet iets om te vergeten.

comfort schoenen

Waarom comfortabele schoenen zo belangrijk zijn

Maar waarom zijn je schoenen zo belangrijk?Waarom zou je niet gewoon een goedkoop plastic paar sneakers kopen? Dat heeft verschillende redenen. Comfortabele schoenen:

  • zijn goed voor je postuur
  • beschermen je gewrichten en spieren
  • zorgen ervoor dat je recht loopt 
  • vormen naar jouw voet
  • gaan langer mee

Gewrichten en spieren

Je loopt elke dag op je voeten. Als je voet niet goed kan stappen dan heeft dit invloed op je enkels, je knieën, je rug en zelfs je nek. Een goed postuur is belangrijk en het is veel beter mogelijk met goede schoenen. Wanneer je namelijk goede schoenen draagt dan wordt je hele lichaam ondersteund. Je gewrichten worden minder belast en je kunt je voeten goed en stevig neerzetten, wat weer goed is voor je balans. 

comfort schoenen

Iedere voet is anders

Een iets duurdere maar vooral kwalitatief betere schoen vormt zich goed naar je voet. Dat is belangrijk want elke voet is anders. Je kunt dus ook nooit een onbeweegbare schoen maken die voor elke voet geschikt is. Goede schoenen vormen naar je voet en gaan daardoor ook veel langer mee.